Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Tržište pametnog telefona jugoistočne Azije svjedoči preporod u četvrtom tromjesečju 2024

U četvrtom tromjesečju 2023. godine, tržište pametnih telefona na jugoistočnoj Aziji vidjelo je godinu dana u godini od 4%, dosegnuvši 23,8 miliona jedinica.Regija je započela godinu na slabi napomenuti zbog nepovoljnih makroekonomskih faktora i inflacije, što je dovelo do značajnog pada potrošnje potrošača.Međutim, tržište se oporavlja, pokreću marke koje aktivno pokreću nove proizvode i mjere poticaja kanala, koje su obnovljene potražnju potrošača za pametne telefone.

CANALYS Analyst Sheng Win Chow je prokomentirao ", proizvođači pametnih telefona aktivno kapitaliziraju na momentu ekonomskog oporavka. Samsung je zadržao vodstvo na tržištu jugoistočne azijske s 18% tržišnim udjelom, uprkos 17% u godini. Njegova strateška promjena premaVisokoškolsko tržište oslabilo je konkurentnost svojih modela A0X i A1X protiv drugih Android marki. Primjetno je transsijn na drugom trenutku, uhvativši 16% tržišnog udjela i postizanje zadivljujuće godišnjeg rasta od 153%,Zahvaljujući jakim nastupima u Indoneziji i Filipinima, kao i širenjem na tržištima u nastajanju. Xiaomi i Oppo je održao 15% tržišnog udjela, a Xiaomi raste 44% u odnosu na 27% pad. Xiaomi pojačana prodajaPojednostajući svoje linije proizvoda i nudeći konkurentne cijene za svoje glavne modele, dok se Oppo suočio sa izazovima u tržišnom takmičenju zbog nedostatka proizvoda koji ciljaju ultra-nisko-krajnje tržište, uprkos poboljšanjima u promociji brenda putem vrhunske strategije. "

Dodan je Chow, "Nakon pokretanja brojnih vrhunskih i vodećih uređaja, većina proizvođača je pomaknula fokus na jačanje njihovog tržišnog udjela uvođenjem glavnih modela u četvrtoj četvrtini. Na primjer, filipinska tržišta osjetljive na 32%. Transsion je otvorio tržište povećanjem pošiljaka svoje pametne i iskre i učinkovito korištenje platformi za društvene medije za promociju njenog fantomskog V Flip modela. U Maleziji se tržište pametnih telefona vršilo snažno, zahvaljujući 11% u godini, zahvaljujući vladipoticaji ohrabruju široko usvajanje 5G. Međutim, oporavak vijetnamskog tržišta pametnih telefona bio je sporiji od očekivanog, s velikim distributerima poput Mobileworld-a i FPT-a koji premještaju na ai, predstavljajući obećavajuću priliku za Samsung, dugoročni partner. "

CANALYS analitičar Le Xuan izjavio je ", nastavili su" uređaji ispod 299 dolara koji se nastavljaju većinom tržišnim pošiljkama jugoistočne Azije, čine 82% ukupnih pošiljki u četvrtom tromjesečju 2023. godine. Međutim, pošiljke za pametne telefone prvi put u decembru. Kako god, intenziviranu cijenu i zasićenost tržišta predstavljaju izazove za proizvođače u cijenama i pozicioniranjem njihovih proizvoda u ovom segmentu. Brendovi su se fokusirali na vrhunsko tržište, poput Samsung-a i Oppo, može se teško takmičiti izravno s povoljnim modelima koji su pokrenuli povoljni modeli koji su pokrenutiInfinix, Tecno, Xiaomi i Realme. Umjesto toga, njihov je cilj privući potrošače sa višom kupovne moći putem premijskih kanala kao što su ponderirani i telekomunikacijsko partnerstvo, na primjer, u Maleziji, počast proširila svoju 5G liniju proizvoda putem inicijativaKao i Rahmah programa i prevoznika, postizanje 184% u odnosu na godinu dana. Nakon početka izazova od 2023. godine, kanalni partneri i dalje su oprezni, a proizvođači i dalje suočavaju sa izazovom za balansiranje uređaja i upravljanje zalihama. "













Prognoze za kanal da će pošiljke pametnih telefona u jugoistočnoj Aziji rasti za 7% u 2024. Nalet u pošiljkima u 2021. može dovesti mnogo potrošača za zamenu svojih uređaja 2024. godine. Međutim, zbog visokih kamatnih stopa i inflacije, potrošači mogu odgoditi kupovinu novih uređaja,Izrađujući proizvođače oprezne o prognozama potražnje za 2024. Potražnja za 5G uređajima, podržanim po pristupačnim cijenama i vladinim politikama, oporavio se.Rast od 5G uređaja koštao je više od 300 dolara više od udvostručenih, od 6% u januaru na 14% u decembru 2023. godine, a očekuje se da će nastaviti rasti 2024. godine. Proizvođači se sve više otkrivaju u konkurenciji.Dugoročno, AI, EcoSystems i optimizacija kanala postat će novi pokretači razvoja industrije u regiji, a proizvođači moraju inovirati da pokrenu potrošnju potrošnju potrošača.Samsung je predstavio Galaxy AI za implementaciju strategije diferencijacije, jačajući svoj imidž marke kao lider na tržištu i poboljšanje njene vidljivosti u regionu kroz svoj uspostavljeni ekosustav.Burgening na jugoistočnom azijskom tržištu nudi dovoljno mogućnosti za proizvođače pametnih telefona čiji je cilj proširiti svoj utjecaj.Proizvođači se moraju prilagoditi fleksibilno i usko surađivati sa svojim kanalnim partnerima kako bi implementirali učinkovite mjere kao odgovor na brzo promjene tržišta.Uz pojačano povjerenje potrošača i provedbu različitih strateških mjera, jugoistočna Azija postat će plodna osnovala za rast i inovacije u industriji pametnih telefona.