Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Kratka analiza ožičenja releja optoeplera

OptoCoupler releji su nezamjenjive komponente u polju elektronike, nudeći dvostruke funkcije fotoelektrične izolacije i konverzije signala.Sastoje se od optopouplera i releja, koristeći svjetlosne signale za kontrolu preklopnih radnji releja.Ovaj članak ima za cilj da razjasni najbolje metode ožičenja i razmatranja za optimalnu funkcionalnost releja optičara.

Razumijevanje osnovne strukture:

Osnovna struktura optopouplera uključuje predajnik i prijemnik.Odašiljač obično ima diodu koji se emituje svjetlo (LED), dok prijemnik može biti fototransistor ili fotodioda.Kada LED emitira svjetlosni signal, prijemnik ga otkriva i pretvara ga u električni signal, na taj način utječe na stanicu prebacivanja releja.

Ožičenje releja optopouplera:

Identifikacija kontrole i kontroliranih terminala:

Kontrolni terminal je općenito optopojumnijev pin, spojen na LED.

Kontrolirani terminal odgovara kontrolnom kraju releja.Kada predajnik primi kontrolni signal, on generira svjetlosni signal i prenosi ga u prijemnik, koji ga zatim pretvara u električni signal za kontrolu preklopnih akcija releja.

Različiti ulazne i izlazne terminale:

Ulazni terminal obično je kontrolni kraj releja, primajući svjetlosni signali za kontrolu stanja prebacivanja releja.

Izlazni terminali uključuju kontakte releja, olakšavajući vezu s vanjskim krugovima.Kada se primi svjetlosni signal, ovi kontakti prebacuju stanja na osnovu svjetlosnog signala, čime se kontrolira vanjski krug.

Ključna razmatranja za ožičenje releja optoeplera:

Napon napajanja:

Osigurajte da napon vanjskog napajanja odgovara nazivnom naponu releja optoelektora.Nesmrmovi napona mogu negativno uticati na performanse.

Vrsta kontrolnog signala:

Releji optopouplera mogu raditi s DC ili AC upravljačkim signalima.Odaberite odgovarajući tip kontrolnog signala prema određenim zahtjevima aplikacije.

Tip releja:

Odaberite odgovarajući tip releja, kao što su jedno polni jedno-bacanje (spst) ili dvostruko dvostruko bacanje (DPDT), zasnovano na potrebama aplikacija.

Ulaz i izlazna struja:

Usporedite ulazne i izlazne struje releja optopojumčara sa zahtjevima vanjskog kruga kako biste osigurali kompatibilnost i pouzdan rad.














Ukratko, tačno ožičenje releja optopouplera reprodukuje ključnu ulogu u njegovoj funkcionalnosti.Uspostavljanjem preciznih veza između kontrole i kontroliranih krajeva, kao i ulaznih i izlaznih terminala, može se postići precizna kontrola vanjskih krugova.Faktori kao što su napon napajanja, kontrolni tip signala, vrsta releja i struje ulaznog / izlaza struje moraju se smatrati pouzdanim radom releja optopouplera u praktičnim primjenama.