Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zima zaista dolazi? Samsung prikazuje najavljeni plan za rano penzionisanje kako bi smanjio broj zaposlenih

Prema BusinessKorea, Samsung je pokazao plan ranog umirovljenja kako bi smanjio svoju radnu snagu i obezbedio trogodišnju platu onima koji se prijave na program.

Razume se da je Samsungova poslovna jedinica počela preduzeti mere za sprovođenje plana prošle nedelje, a mogu se prijaviti i radnici koji su u kompaniji radili više od pet godina. Kompanija je takođe prebacila zaposlenike nekih LCD displejskih linija na proizvodnu liniju OLED.

Insajder kompanije rekao je da plan naknade uključuje dvije i pol godine ili tri godine plaće i dodatnih 10 milijuna osvojenih (8.390 dolara) po djetetu za djecu s djecom. Kompanija će osigurati školarinu za svoju djecu sve dok ne završe fakultet i ne razmotre dodatnu naknadu. Naknada za odlazak u penziju bit će osigurana u obliku penzije putem individualnog penzijskog računa (IRP).

Zvaničnik kompanije rekao je da detalji plana naknada variraju ovisno o broju zaposlenih i broju godina rada.

Posmatrači u industriji rekli su da je Samsung pokazao da smanjuje svoju radnu snagu. Prema poslovnom izvještaju, broj zaposlenih kompanije lagano je opao sa 24.758 na kraju 2015. na 23.732 prošle godine. Suprotno tome, plaće isplaćene zaposlenima porasle su sa 2,14 biliona dobitaka (1,8 milijardi dolara) u istom periodu na 2,51 biliona dobitaka (2,1 milijarde američkih dolara). U 2017. godini operativna dobit je bila 3,38 biliona dobitaka (2,84 milijardi dolara), što je povećalo nagli rast plata i isplatilo odštetu podnositeljima zahtjeva koji su planirali rano umirovljenje.