Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Južna Koreja uspostavila je masovnu proizvodnju tehnologije čistog hidrogen-fluorida visoke čistoće, koja može zadovoljiti 70-80% domaće potražnje

Budući da je Japan u srpnju 2019. počeo ograničavati izvoz tri ključna materijala za proizvodnju poluvodiča i zaslona u Južnu Koreju: fluorid vodika visoke čistoće, fluoropolimimid i fotorezistent, Južna Koreja se nadala da se takvi materijali mogu izrađivati ​​lokalno. Proizvodnja za smanjenje ovisnosti od Japana.

Prema businessKorea, Ministarstvo industrije, trgovine i resursa objavilo je 2. januara informaciju da je Južna Koreja uspostavila tehnologiju za masovnu proizvodnju visokočišćenog hidrogen fluorida. Prije nego što je Japan ojačao ograničenja, proizvođači čipsa iz Južne Koreje uglavnom su se oslanjali na japanske kompanije kako bi osigurale otopinu fluorovodične kiseline visoke čistoće čistoće od 99,9999999999%, koja se uglavnom koristi za jetkanje vafla u proizvodnim procesima poluvodiča.

Japanski izvoz hidrogen fluorida u Južnu Koreju naglo se smanjio nakon pooštravanja kontrola. Ako tehnologija proizvodnje koju su uspostavile korejske kompanije nema problema s obzirom na profitabilnost i stabilnu opskrbu, to će vjerovatno predstavljati dugoročan udarac japanskim proizvodnim kompanijama.

Podrazumijeva se da je južnokorejska kompanija za hemijski materijal Soulbrain osnovala novo postrojenje u Gongju, Chungcheongnam-do, i počela da proizvodi rastvor fluorovodične kiseline u drugoj polovini prošle godine. Zvaničnik MOTIE je rekao: "Sposobnost Soulbraina da proizvodi otopine fluorovodične kiseline udvostručena je. Dakle, moguće je osigurati oko dvije trećine otopina fluorovodične kiseline koje zahtijevaju korejski proizvođači poluvodiča." "Ovo je iz Japana. Južna Koreja je prvi put postigla lokaliziranu proizvodnju od kada su provedene kontrole izvoza nad ova tri proizvoda."

Izvor iz industrije rekao je: "Koliko znam, Soulbrain je spreman da zadovolji potražnju za korejskim rastvorima fluorovodične kiseline visoke čistoće, od korejskih proizvođača poluvodiča kao što su Samsung Electronics i SK Hynix."

Iako Južna Koreja nije otkrila specifične kapacitete, južnokorejski ekonomski mediji vjeruju da će skala proizvodnje zadovoljiti domaću potražnju Južne Koreje od oko 70 do 80%.