Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Svi zaposlenici obustavljaju program na otoku! TSMC ohrabruje neproizvodne radnike da rade kod kuće

Prema ekonomskom dnevniku, nova vrsta koronavirusa proširila se globalno, a Evropa i druga mjesta postala su najteže pogođena područja. U tom kontekstu, TSMC, lider livnice, ohrabruje zaposlenike neproizvodne linije da rade kod kuće, dok je kompanija sve zaposlene prisilila da obustave program na otoku.

Večer 18., TSMC je objavio da je zaposlenom dijagnosticirana nova koronarna pneumonija, pa je donesena interna odluka o pokretanju grupnog modela rada u kancelariji.

U vezi s tim, TSMC je rekao da, pored različitih regionalnih ureda, model grupnog ureda uključuje i mogućnost kućnog ureda. Kompanija potiče zaposlene u neproizvodnoj liniji da više koriste svoj matični ured do 12. aprila. Izvještava se da će zaposleni u neproizvodnoj kompaniji imati oko 30.000 ljudi.

Što se tiče udaljenih otoka, TSMC je ranije uglavnom izbjegavao nepotrebna poslovna putovanja, a s pojačavanjem globalne epidemije, TSMC je obustavio planove svih otoka zaposlenika.

Međutim, istodobno je TSMC naglasio da trenutna operacija proizvodne linije ostaje normalna i da na to ne utječe.