Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Očekuje se da će udio AMD procesora dostići više od 30% na kraju godine: najveća vrijednost u 10 godina

AMD-ovi procesori već su stekli više od Intelovog udjela u prodaji na višestrukim "uradi sam" tržištima, ali gledajući globalno tržište x86, Intel i dalje zadržava tržišni udio od gotovo 80%.

Međutim, situacija će se ponovo promijeniti krajem ove godine.

Prema analitičarima, udio AMD-a na PCDIY tržištu procesora dostići će svoj vrhunac za 10 godina i očekuje se da će premašiti 30%.

Trenutno je AMD-ova 7nm linija proizvoda potpuno rascvjetana, procesor Ruilong 3000 vodio je put, RadeonRX5700 grafička kartica u glavnom dijelu, domaća matična ploča PCIe4.0 X570 za pružanje više gameplay-a za entuzijaste.

Pored toga, ranije je izviješteno da AMD u oktobru može imati procesor trezora generacije treća generacija, sa najviše 48 ili čak 64 jezgre. Uz to, CES u januaru iduće godine, 7nm-ova mobilna platforma CPU ili APU takođe ima vrlo veliku vjerojatnost službenog predstavljanja.