Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Na koji je način "usredotočen na podatke" dati odgovor Intelu?

Kako strateški rasporediti poduzeća u eri koja je usredotočena na podatke, kako duboko ukopati u vrijednost podataka. To je izazov sa kojim se svaki posao mora suočiti. 6. kolovoza Intel je u Pekingu održao Xeon Strong Scalable Platform User Experience Sharing Sharing Sharing Sharing Sharing Sharing Sharing Sharing, uvodeći Intelovo strateško razmišljanje o ovom pitanju i dijelići ga s četvrtom paradigmom, Jinshanyun, Haixin Kejin, Ningde Times i drugim kupcima. Najbolje prakse u oblastima analitike podataka, usluga u oblaku, umjetne inteligencije i pametne proizvodnje.

Prema riječima gđe. Liang Yali, generalnog direktora kompanije Intel Corporation za industrijska rješenja u Kini, događaju se promjene u industriji usmjerene na podatke. U protekle dve godine, ukupna količina podataka proizvedenih širom sveta činila je do sada 90% svih podataka. Nažalost, samo mali postotak podataka se zapravo analizira i objavljuje. "U doba usredotočeno na podatke, kako brzo steći uvid i postići rast vrijednosti hitan je problem za kompanije." Liang Yali je rekao, „Intel je posvećen izgradnji snažnih, stabilnih, pouzdanih i efikasnih proizvoda usmjerenih na podatke. Kombinirajte udovolji zahtjevima radnog opterećenja u različitim industrijama i scenarijima primjene, pomažu preduzećima da poboljšaju svoje temeljne konkurentske prednosti, a zatim osnažuju transformaciju i unapređenje industrije Baibai. "

Gđa Liang Yali, generalni direktor, Intel Industry Solutions Group, Kina

Intel je sagradio trojku za moderan data centar. Prvo, sigurno je izračunavanje podataka u središtu podataka. Skalabilni procesori druge generacije Intel® Xeon® dizajnirani su za inovacije modernizacije podatkovnih centara koje poboljšavaju operativnu efikasnost širokog spektra infrastrukture, poslovnih aplikacija i tehničkih računarskih aplikacija za poboljšanje ukupnih troškova vlasništva (TCO) i poboljšanje produktivnosti korisnika. U odnosu na prethodnu generaciju, sistemi izgrađeni na Xeon procesorima druge generacije usredotočeni su na izgradnju agilnijih usluga i probojnih mogućnosti.

Drugo, podatkovnim centrima potrebne su jače mogućnosti skladištenja podataka. Ovdje nam dolazi od koristi tehnologija AuroraTM. Uporna memorija klase podataka Intel® AoTengTM kombinira visoki kapacitet, ekonomičnost i izdržljivost na dosad neviđen način kako bi se umanjila velika kašnjenja u prikupljanju podataka iz sistemske pohrane.

Konačno, podatkovni centri zahtijevaju brži prijenos podataka. Iz tog razloga, Intel pruža niz tehnologija predstavljenih silikonskim fotonima koji mogu u velikoj mjeri poboljšati kapacitet prijenosa podataka i riješiti usko grlo prijenosa.

Liang Yali je zaključio: "Intelova tehnologija proizvoda usmjerena na podatke dizajnirana je tako da pomaže kompanijama u postizanju bržeg prijenosa podataka, jačeg pohranjivanja i više obrade temeljenog na optimiziranim rješenjima, a time stječu uvid u podatke, stvarajući poslovnu vrijednost i postižu nadogradnju."

Na konferenciji su čelnici Četvrte paradigme i Jinshan Cloud predstavili kako izgraditi AI sistem i softver hardverske integracije korporativne klase temeljen na drugoj generaciji procesora za skaliranje Intel Xeon i Intel AoTeng podataka centra za memoriju i pohranu podataka. Proizvodi od golog metala, kako bi se zadovoljile potrebe korištenja u više scenarija i optimizirala raspodjela resursa.

Četvrta paradigma samorazvijenog softverskog i hardverskog AI integracijskog sustava SageOne, zahvaljujući kombinaciji Intel Xeon skalabilne platforme i Intel AoTeng uporne memorije, performanse su daleko ispred zajedničkog okvira ove industrije. Jinshan Cloud stvorio je distribuirani instalirani klaster. Na osnovu procesora Intel Xeon Gold i trajne memorije AoTeng, brzina implementacije može se povećati na 20 minuta kako bi se ispunio zadatak od 1000 fizičkih mašinskih sistema za automatsku instalaciju.

U istom periodu, predstavnici iz Ningde ere i Haixin Kejin takođe su delili svoje slučajeve. Proizvodnu liniju u Ningde eri duboko je mučio sistem back-end. Nakon zamjene proizvoda temeljenih na platformi Intel Xeon skalabilna, vrijeme prekida rada skraćeno je s dvostruko većom količinom podataka. Haixin Kejin koristi procesor Intel Xeon Gold 6240 i trajnu memorijsku kombinaciju Intel AoTeng, što njegovo rješenje čini pogodnijim za scenarije poput prepoznavanja značajki palminog otiska s velikim kapacitetom baze podataka i višestrukim pohranjivanjem otisaka prstiju.

Vrijedno je spomenuti da su predstavnici Dell, Xinhua San, Huawei, Inspur, Lenovo, Zhongke Shuguang, ZTE i drugih kompanija također prisustvovali konferenciji kako bi svjedočili i preslušali Intelov portfelj proizvoda usmjerenih na podatke za promociju industrije. Inovacije ubrzavaju prekrasnu praksu digitalne ekonomije.