Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Potpredsjednik marketinga za ARM: Ključ heterogenog računarstva je omogućavanje treće strane pristupu performansama na nivou čipa

Podrška za heterogeno računanje Arm uvodi dva nova glavna ML procesora

Heterogeno računanje postepeno je postalo glavni smjer u industriji. Intel i NVIDIA lansirali su jedinstvenu arhitekturu platformu za postizanje heterogenog računanja. Nedavno je podržao heterogeno računarstvo, Arm je predstavio dva nova glavna ML procesora, Ethos-N57 i Ethos-N37 NPU, koji su dva procesora koji prate Arm ML procesor Ethos-N77.

U vezi s tim, potpredsjednik Arm marketinga Ian Smythe rekao je u intervjuu: "Ključ za podršku heterogenom računalstvu nije u izgradnji hardverske platforme, već što je još važnije, omogućavanju programerima trećih strana da pristupe performansama na nivou čipa. Jer, ako oni ne mogu dobiti performanse na nivou čipa, IP mogućnosti, onda su ove mogućnosti, ove performanse su već izgubljene. Dakle, mi naglašavamo saradnju čitavog ekosustava. "

„Zapravo, vrlo je jasno da postoji specifično područje računanja, a mi razmatramo kako da ispunimo potrošnju energije računarstva nove generacije i performanse kroz CPU, GPU i NPU. To znači da nam nisu potrebni samo u fazi dizajniranja proizvoda također je potrebno učinkovito uspostaviti podatke ili kombinacije različitih izračuna scena tijekom radne faze implementacije programera. Da bismo to učinili, potreban nam je objedinjeni lanac alata za implementaciju CPU-a, GPU-a, NPU-a. Podrška ", rekao je Ian Smythe.

Pored toga, Ian Smythe je istaknuo da u stvari, Arm ima mnogo takvih partnera koji su na svojim televizorima ili mobilnim telefonima implementirali heterogeni sistemski čip, poput korištenja video, grafike, akceleratora i CPU-a. Ona je heterogena. Samo ARM je implementirao bolji protok podataka na nivou sistema na nivou sistema iz perspektive programera.

"Za Arm se fokusiramo na ukupno računarstvo, bilo da je riječ o ukupnom računanju ili heterogenom ili vlasničkom računarstvu, fokusiramo se na ravnotežu između snage i performansi", rekao je Ian Smythe.

Navodi se da koncept dizajna Ethos-N57 i Ethos-N37 uključuje neke osnovne principe, poput: optimizacija za podršku podataka Int8 i Int16 podataka; napredna tehnologija upravljanja podacima za smanjenje kretanja podataka i povezane potrošnje energije; Sletanje inovativne tehnologije Winograda poboljšalo je performanse za više od 200% u odnosu na druge NPU.

Uz to, značajke Ethos-N57 uključuju: optimizirane za performanse ML-a, energetsku efikasnost i raspon performansi za 2 megabita u sekundi. Ethos-N37 takođe sadrži: Dizajniran za pružanje najmanjeg procesora zaključivanja ML (manji od 1 kvadratnog milimetra); optimizovan za raspon performansi od 1 megabita u sekundi.