Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Hoće li pod epidemijom industrije panela dobiti mogućnosti ili će pasti hladna zima?

U 2019. godini, cijela industrija panela nalazi se u „znatnom padu pošiljki i„ beskonačnim ponudama “, ali ono što je neočekivano je da je katastrofa ove godine zapravo natjerala ovu situaciju da se naglo promijeni. Nova kruna Wuhana izbijanje upale pluća pogodilo je Kinu, pa čak i strane industrije uzastopce, i industrija ploča ne može ostati po strani.

E sad, šta se događa s tim proizvođačima panela?

BOE: Normalna proizvodnja na proizvodnim linijama širom zemlje i sada nema mnogo utjecaja

Podrazumijeva se da je BOE Wuhanova linija 10.5 generacije nova proizvodna linija kompanije. Iako je cjelokupni napredak kasnio, on nema mnogo utjecaja na ukupnu operativnu situaciju. Istovremeno, proizvodnja i rad ostalih lokalnih tvornica u poduzeću su normalni.

Osoblje BOE-a istaknulo je: "Linija Wuhan je nova proizvodna linija. Trenutno nema mnogo proizvodnje, a još je u procesu jačanja proizvodnih kapaciteta. Ako se nastavi epidemijska kontrola u budućnosti, napredak penjanja može budi malo sporiji. Rekao je da nije bilo mnogo utjecaja. "


Uz to, nadležna osoba zadužena za Chongqing BOE također je rekla da tokom proljetnog festivala, BOE također radi prekovremeno, te da nastavlja aktivnosti u proizvodnji i radu.

Istovremeno, BOE je nedavno izjavio da je kompanija kao veliki industrijski projekat u raznim gradovima održavala potpunu i usku komunikaciju s lokalnim samoupravama. Lokalna uprava dala je veliku podršku kompaniji u različitim aspektima kao što je transport, a trenutna epidemija situacija svake proizvodne linije je ograničena.

Što se tiče zaliha sirovina, BOE je rekla da kompanija i uzvodni dobavljači imaju određene rezerve za podmirivanje potreba trenutne proizvodnje. Osim toga, kompanija je dugi niz godina uspostavila raznovrstan sustav dobavljača, a utjecaj lokalnih epidemija na sigurnost lanca opskrbe ograničen je.

Visionox: Epidemija neće imati velikog uticaja na proizvodnju i rad kompanije

U priopćenju objavljenom 4. februara Visionox je naveo da je industrija kompanije industrija panoa, proizvodni proces je jedinstven, a proizvodna linija treba kontinuirano raditi tokom cijele godine. Tijekom proljetnog festivala, proizvodna linija kompanije nastavila se proizvoditi uredno u skladu s proizvodnim planom, te je pravovremeno obavijestila nadležne vladine odjele o napretku u proizvodnji i mjerama za kontrolu reakcija na epidemijsku situaciju. Trenutno, inventar sirovina u proizvodnim linijama kompanije može zadovoljiti trenutne potrebe proizvodnje.


Istovremeno, kao odgovor na privremeni manjak sirovina koji može nastati u budućnosti pogođen epidemijom, kompanija također osigurava opskrbu sirovinama i operativnim proizvodnim linijama aktivnom koordinacijom dobavljača i logističkih kanala te prilagođavanjem proizvodnih strategija . Epidemija neće izazvati proizvodnju i rad kompanije Veliki uticaj.

Shentianma: Zaliha materijala može zadovoljiti trenutne potrebe proizvodnje, a budući utjecaj za sada se ne može utvrditi

Shenzhen Tianma je 4. aprila objavila da je, prema industrijskim karakteristikama i potražnji na tržištu, proizvodna linija kompanije održavala kontinuiranu proizvodnju i rad tijekom Proljećnog festivala.

S druge strane, kompanija je istakla da proizvodna baza Wuhan Tianma Microelectronics Co., Ltd., podružnice Wuhan Tianma Microelectronics Co., Ltd., čini oko 20% ukupnog proizvodnog kapaciteta. U kratkom roku, logistika, povratak zaposlenih i opskrba nekim sirovinama suočavaju se s određenim pritiscima.

Istovremeno, odgovarajući na pitanje inventara materijala, Chi Yunfeng, osoba zadužena za operativni centar Shenzhen Tianma, rekla je da iz trenutne situacije, materijalni inventar kompanije može zadovoljiti trenutne i određene potrebe proizvodnje. Kompanija je također aktivno koordinirala logističke kanale s dobavljačima pregovarajući, podnosi zahtjev za podršku nadležnih tijela itd. I nastoji osigurati da naknadne sirovine uđu na tržište na zahtjev. Kompanija pažljivo prati promjene u epidemiološkoj situaciji, te održava glatku komunikaciju s partnerima u uzvodnom lancu opskrbe, te se pravovremeno prilagođava i reagira na lanac opskrbe.

Chi Yunfeng je naglasio da je epidemija općenarodna, a industrijski lanci uzvodno i nizvodno su pogođeni u određenoj mjeri. Proizvodne linije kompanije nastavile su se proizvoditi i raditi tokom Proljećnog festivala. Dodjelom proizvodnih kapaciteta različitih osnovnih linija nekretnina, opskrba modularnih pošiljki Kapaciteti mogu zadovoljiti postojeće potrebe kupaca.

Vrijedi spomenuti da su, kao glavni dobavljači zaslona za razne medicinske proizvode, od izbijanja epidemije, relevantni kupci Shenzhen Tianma povećali potražnju i imaju hitne potrebe za nekim proizvodima. S tim u vezi, Shenzhen Tianma je rekla da su od trenutnog prihvatanja narudžbi narudžbe kupaca dovoljne i nisu stigla prilagođavanja smanjenja narudžbi ili smanjenja. Trenutno je epidemiološka situacija još uvijek u procesu razvoja i promjena. Naknadni utjecaj na industriju za sada se ne može utvrditi. Čimbenici koji određuju jesu li promjene uzvodne ili nizvodne toke veće, a posebne procjene treba napraviti na temelju stvarnih promjena koje slijede.

TCL Huaxing: Pod utjecajem epidemije neki proizvodni materijali mogu imati kratkotrajne zaostatke

Drugog dana, TCL Group objavio je najavu o odgovoru kompanije na novi izbijanje koronavirusa 2019. godine.

U najavi TCL je naveo da se tvornice tuala 3 i t4 kompanije Huaxing koje proizvode male i srednje proizvode nalaze u Wuhanu. Tokom proljećnog festivala planirana je proizvodnja i rad, a trenutni kanali za otpremu gotovih proizvoda su normalni.

Trenutno, materijalni inventar tvrtke može zadovoljiti trenutne potrebe za proizvodnjom, ali zbog epidemijske situacije, opskrba nekim proizvodnim materijalima može imati kratkotrajno zaostajanje zbog faktora poput odgodenog nastavka rada dobavljača i loše logistike. Kompanija je aktivno koordinirala logističke kanale i dogovarala garancije sa strateškim dobavljačima. Način za promociju materijala na tržište po potrebi. Kompanija će pravodobno prilagoditi svoje strategije proizvodnje i poslovanja u skladu sa epidemijskom situacijom i promjenama na tržištu.

Oštar: Učinak se širi, razmotrit će preseljenje proizvodnje iz Kine

Sharp, jedan od dobavljača zaslona iPhonea, izjavio je nedavno da bi razmotrio pomicanje proizvodnje iz Kine ako se utjecaj poveća.

Sharpov potpredsjednik, Masaki Nomura, izjavio je u financijskom izvještaju od 4. da će, ako se utjecaj epidemije upale pluća u Wuhanu produži, razmotriti premještanje proizvodnje iz Kine u druge regije.

Ranije vijesti s tržišta istaknule su da Sharp planira izgraditi najveću tvornicu LCD ploča u Guangdongu. Očekuje se da će ukupna investicija dostići milijardu jena. Očekuje se da bi projekat trebao započeti izgradnju 2020. Sada se čini da je to puno nepoznanica.

Innolux: Mainland Plant nije započeo, ne može prognozirati

Podrazumijeva se da je tvornica panela Innolux Tajvan u Kini postavila fabrike u Nanjingu i Ningbuu, ali još nisu započele.

Innolux Nanjing je tvornica stražnjih modula za male i srednje veličine panela, dok je Ningbo tvornica modula za IT i automobilske proizvode. S intenziviranjem nove epidemije virusa krune, i Nanjing i Ningbo su implementirali zatvoreno upravljanje u zajednici. Innolux je istaknuo da budući da ove dvije tvornice surađuju s politikom oživljavanja praznika na kopnu na kopnu, još uvijek nisu započele s gradnjom, pa je nemoguće predvidjeti utjecaj. .

AUO: Ako se epidemiološka situacija ne kontrolira u kratkom roku, ona će imati veći utjecaj na naredne rezultate

Nedavno je AUO, još jedan proizvođač ploča u Tajvanu, rekao da iako tvornica AUO u kontinentalnoj Kini nije zatvorena za vrijeme proljećnog festivala i još uvijek postoji zaliha za zadovoljavanje potreba tržišta, ona se i dalje suočava s dobavljačima, kupcima koji nisu nastavili s radom, i lokalne samouprave širom zemlje. Tri glavna izazova, uključujući strogu kontrolu.

Predsjednik i izvršni direktor AUO Peng Shuanglang naglasio je na 6. francuskoj konferenciji za novinare da AUO ima proizvodne baze u Suzhouu, Kunshanu i Xiamenu. Održava proizvodnju za vrijeme Proljetnog festivala i nema gašenja, tako da nema problema s nastavkom rada. Međutim, kašnjenje u nastavku rada dobavljača i kupaca, zajedno s utjecajem prevoza, imat će utjecaja na sirovine, gotove proizvode, proizvodnju i otpremu, te na prodaju. Ako se epidemiološka situacija ne kontrolira u kratkom roku, materijali i uvjeti transporta bit će neregularni i postaju usidreni. Pad ima veliki utjecaj.

Može se reći da se iznenadna epidemija situacija nastavila širiti, a tvornice i proizvodne linije u pogođenim područjima manje ili više su bile pogođene. U kratkom roku to će proizvođačima panela pomoći da smanje i olakšaju situaciju prekomjerne ponude na tržištu. Istovremeno je takođe dobra pojava da proizvođači panela prestaju da padaju i oporavljaju cene panela; Međutim, ako se kratkoročno epidemija ne kontrolira učinkovito, očekuje se da će dugoročno utjecati na proizvodne operacije, a lanac opskrbe možda će se suočiti i s nestašicom, koja će se neminovno ubrzati. Industrija se smanjuje, a industrija ploča vjerojatno će ući u sljedeću "hladnu zimu". Zbog toga moramo aktivno reagirati na prevenciju i kontrolu epidemije te umanjiti štetu prije nego što možemo riješiti neposrednu potrebu.