Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Epidemija je pogoršala poslovno okruženje, a JDI je podržan dodatnim sredstvima od 10 milijardi jena.

Prema pisanju Kyodo News-a, JDI je 13. godine objavio da je postigao osnovni sporazum s neovisnom investicijskom savjetodavnom firmom Ichigo Asset Management i da će dobiti dodatna sredstva u iznosu do 10 milijardi jena.

Već 31. januara, JDI je izjavila da je postigla sporazum s Ichigo Asset Management-om da se do 100,8 milijardi jena dobije u finansiranju.

Sa zaključenjem novog sporazuma, sredstva JDI-a iz Ichigo Asset Management dosegla su 110,8 milijardi jena.

Kyodo News je rekao da će 50,4 milijarde jena novih akcija koje su prvobitno planirane biti dodijeljene Ichigo Asset Management-u na izvanrednom sastanku dioničara 25. marta biti povećano na 60,4 milijarde jena i o njima će se glasati na redovnom sastanku dioničara krajem juna.

Od 60,4 milijarde jena, Ichigo Asset Management dobit će 5 milijardi jena povlaštenih dionica i 55,4 milijarde jena novih prava rezerviranja dionica.

Predsjednik Ichigo Asset Management Scott Callon rekao je na konferenciji za novinare: "I dalje ćemo dovršiti restrukturiranje poslovanja JDI", ističući kako se ono neće povući.

Uz to, kao odgovor na novu krunsku pneumoniju, predsjednik JDI Ju Ganggang rekao je da, iako se operativno okruženje pogoršalo, "zajamčen će promet kapitala".