Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Tajvanski mediji: Kaže se da Huawei zahtijeva opskrbni lanac za postavljanje tvornica na kopnu? Ali odgovor nije bio onakav kakav se očekivao

U svibnju su Sjedinjene Države poboljšale svoju blokadu protiv Huaweija, namjeravajući ih oboriti na Huaweijev globalni lanac opskrbe čipovima. Prema Tajvanskom medijskom ekonomskom dnevniku, nova zabrana stupit će na snagu u septembru. Kako bi se umanjili rizici, šuška se da je Huawei zatražio lance opskrbe kao što su pakiranje i testiranje i PCB (tiskana ploča) za postavljanje tvornica u kontinentalnoj Kini, no odgovor lanca nabave nije onakav kakav se očekuje.

Navodi se da pakiranje i testiranje Huaweijevog lanca opskrbe i PCB fabrika već imaju proizvodne kapacitete u kontinentalnoj Kini. Relevantni proizvođači smatraju da pružanje usluga lokalno na kopnu nije problem, ali najviše zabrinjava to što Huawei nema čipove za proizvođače za testiranje ili povećanje upotrebe PCB-a. Stoga je vanjski svijet uglavnom miran u pogledu Huaweijevih zahtjeva, a odgovor nije oduševljen.

Izvještaj ističe da će osim što je TSMC obustavio narudžbe za Huawei HiSilicons od 15. svibnja, a procjene pošiljki do sredine rujna, analiza glavnih postrojenja za pakiranje i testiranje u drugom dijelu HiSilicon-a imati stvarni utjecaj na zabranu do četvrti kvartal ove godine. pojaviti. Jer prema proračunu vremena, naknadno zatvaranje i testiranje će se odgoditi za jednu četvrtinu, a utjecaj će na kraju pasti u četvrtom. Ako američka strana ne oduzme zabranu, u oluju će biti uključeni ASE investicioni i kontrolirani sporedni silicijski proizvodi, postrojenje za testiranje IC-a Jingyuan Power, Silikonska mreža i tvornica pakiranja IC-a Zhibang.

U odgovoru, Silicon Products i KYEC naveli su da iako će biti povezane tajvanske tvornice čipova za smanjenje rizika od volumena HiSilicon čipova tokom ovog razdoblja, ako SAD ne izgube zabranu, niti HiSilicon ni TSMC neće. Kada se pronađe rješenje, učinak će biti u potpunosti očit početkom sljedeće godine, pa je potrebno pažljivo pratiti situaciju praćenja.

Pored toga, proizvođači PCB-a u lancu nabave Huawei uključuju Xinxing, Nandian, Jingshuo i Jianding; Proizvođači supstrata od bakrene folije uključuju Lianmao i Tajvansku Optoelektroniku; i proizvođači fleksibilnih ploča uključuju Zhending-KY i Jialianyi.

Među njima Xinxing ne komentira pojedinačne podatke o kupcima, no kompanija je naglasila da uglavnom služi međunarodnim kupcima prvog reda, a na Tajvanu se neće promijeniti vrhunski proizvodni kapacitet i ulaganja.