Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC će uložiti više od 15 milijardi dolara u 3nm proces 2021. godine

Prema digitalimes izvještajima, industrijski izvori otkrili su da TSMC planira uložiti više od 15 milijardi dolara 2021. godine kako bi unaprijedio kompanijsku 3nm procesnu tehnologiju.

Gore spomenuti poznavaoci industrije rekli su da TSMC povećava svoju proizvodnju 3nm čipova u drugoj polovini 2022. godine kako bi ispunio Appleove narudžbe. Kompanija će koristiti svoju N3 (3nm proces) tehnologiju, koja uključuje tehnologiju nazvanu 2.5nm ili 3nm Plus. Poboljšani 3nm procesni čvor za proizvodnju Apple-ove nove generacije iOS i Apple Silicon uređaja.

Izvještava se da je TSMC na pozivu za zarade održanom 14. januara otkrio da će se oko 80% kapitalnih izdataka ove godine koristiti za napredne procesne tehnologije, uključujući 3nm, 5nm i 7nm. Procjenjuje se da će ova livnica čistih napolitanki imati kapitalnih izdataka između 25 i 28 milijardi dolara 2021. godine, što je znatno više od prošlogodišnjih 17,2 milijarde dolara.

Prema TSMC-u, u poređenju sa 5nm postupkom, 3nm proces može povećati gustoću tranzistora za 70% ili poboljšati performanse za 15% i smanjiti potrošnju energije za 30%.