Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC: Masovna proizvodnja od 5 nm u prvoj polovini sljedeće godine, kapitalni rashodi i dalje će biti visoki

Ljevaonica wafer-a TSMC održala je 5. godišnji forum lanca opskrbe. Predsjednik Wei Zhejia nije mogao prisustvovati zbog posla. Visoki potpredsjednik Wang Jianguang održao je govor. On je istakao da je napredak naprednog procesa TSMC-a prilično stabilan i nesmetan. S obzirom da se očekuje iduća godina, očekuje se da će u okviru izgradnje naprednog procesa od 7, 5, 3 nanometra godišnji kapitalni izdatak ostati na razini od 14-15 milijardi američkih dolara.

Wang Jianguang rekao je da mi je čast da se sastanem s vama u ime CC (Wei Zhejia) i zahvalio se na lancu nabave za uspješnu masovnu proizvodnju TSMC-ovog procesa 7, 7+ nanometara. Ova je godina druga godina 7nm masovne proizvodnje. TSMC je postao vođa globalne livare vafelja, zahvaljujući zajedničkim naporima partnera u lancu snabdijevanja.

Veselimo se sljedećoj godini, TSMC očekuje da će pod kontinuiranim i stabilnim radom opskrbnog lanca 7nm narudžbe i dalje biti potpuno opterećene, a 5nm će započeti masovnu proizvodnju u prvoj polovici godine. Wang Jianguang otkrio je kako se trenutno čini da 5G, AI, HPC i druge aplikacije donose veliku potražnju, a TSMC-ove narudžbe od 7, 5 nanometara i proizvodni kapacitet bit će vrlo puni.

Kako bi se tehnologija zadržala naprijed, Wang Jianguang je istaknuo da će 15. postrojenje TSMC Radio nastaviti s proširenjem kapaciteta procesa od 7 nanometara. Prva i druga faza Tainan 18. fabrike zadužene za 5 nanometara trenutno su zauzete i aktivno rade. Očekuje se da će treća faza krenuti u mašinu sledeće godine. Napredak je u skladu s očekivanjima. Što se tiče postrojenja Hsinchu Baoshan, za koje se očekuje da će biti korišteno za razvoj od 3 nm, izgradnja će započeti u prvom kvartalu sljedeće godine i biti okončana 2021. godine.

Stoga se očekuje da će kapitalni izdaci TSMC-a naredne godine biti blizu ovogodišnjem visokom nivou od 14-15 milijardi američkih dolara. Očekuje se da će kontinuiranim razvojem i ulaganjima ukupni lanac opskrbe i industrija poluvodiča kružiti naprijed i oni će se „izračunavati bilo kada i bilo gdje. (Računanje bilo kada i bilo gdje) ".

Na kraju je Wang Jianguang spomenuo da je glavni izazov za TSMC u budućnosti prinos. Da bismo prevazišli ove poteškoće, moramo se osloniti na svakog dobavljača od vrha do dna. Nulta defekcija je dugoročni cilj TSMC-a i iskreno se nadamo da će postati cilj bilo kojeg člana lanca opskrbe.

Pored toga, uz jačanje tehnologije i kvaliteta, ne zaboravite na održivi razvoj industrije poluvodiča. Kao vodeća svjetska tvornica, kontinuiranim inovacijama metoda uštede energije, TSMC vodi računa o održavanju prirodne ekologije, usredotočujući se na proizvodnju, a također se nada da će svi lanci nabave s nama potpisati sporazume koji se odnose na održivi razvoj i podijeliti to opredjeljenje s nama.