Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Operativni profit kompanije Sony Q3 premašuje tržišna očekivanja, operativna dobit senzornog poslovanja dostiže 75,2 milijarde jena

Sony je za treći kvartal najavio operativni profit od 300,13 milijardi jena (otprilike 19,29 milijardi juana), a tržište procjenjuje 271,65 milijardi jena.

Od toga: prihod od prodaje i operativni prihod iznosio je 2.463,2 milijarde jena, što je porast od 3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine; operativni profit je bio 300,13 milijardi jena, što je smanjenje za 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine; prilagođeni operativni profit bio je 276,5 milijardi jena, veći od 260,1 milijardi jena u istom razdoblju prošle godine; Neto prihod akcionara Sony Grupe iznosio je 229,5 milijardi jena, što je 46% manje u odnosu na isti period prethodne godine.

Operativna dobit glavnih odjela kompanije Sony je: rješenja za snimanje i osjetljivost, 75,2 milijarde jena, veća od 46,5 milijardi jena u istom razdoblju prošle godine; igre na sreću i mrežne usluge, 53,5 milijardi jena, niže od 73,1 milijarde jena u istom periodu prošle godine. ; Sony Music, 36,3 milijarde jena, manje od 147,1 milijardi jena u istom periodu prošle godine; Sony Pictures, 5,4 milijarde jena, manje od 11,6 milijardi jena u istom razdoblju prošle godine; elektronika i rješenja, 80,3 milijarde jena, visoko U istom razdoblju prošle godine, 66,2 milijarde jena; financijske usluge, 32,6 milijardi jena, manje od 37,9 milijardi jena u istom razdoblju prošle godine; ostalih, 20,7 milijardi jena, više od 6,1 milijardi jena u istom razdoblju prošle godine.

Sony je ovoga puta podigao i prognozu za cjelogodišnju neto dobit, za koju se očekuje da iznosi 590 milijardi jena, za koju se ranije predviđalo da će biti 540 milijardi jena.

Razume se da je Sony vodeći svetski dobavljač senzora za slike. U drugom tromjesečju fiskalne 2019. tvrtke, poslovni prihodi senzora za pametne telefone kompanije Sony činili su 13% ukupnog prihoda u fiskalnom kvartalu.

Ranija izvješća govorila su da Sony razvija lipidni senzor na bazi silikona (LiDAR) za samostalne vožnje automobilskih aplikacija kako bi iskoristio vodeće mjesto na sljedećem ogromnom tržištu automobilske elektronike. Pored toga, navodi se da će Sony do marta 2021. godine uložiti više od 6,5 milijardi dolara u posao na senzor slike.