Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsung je rekao da neće umjetno ograničiti plan memorijskog kapaciteta za izgradnju 7nm EUV fabrike

Iako je Japan prošlog vikenda lansirao drugi val zabranjenih korejskih narudžbi, očekuje se da će čak 857 važnih materijala biti podložno regulatornim ograničenjima na korejski izvoz, što može utjecati na proizvodnju poluvodiča korejskih kompanija, no čini se da Samsung to neće zaustaviti u polju poluvodiča. Proširenje.

U oblasti flash memorije, memorije i drugih memorijskih čipova, Samsung-ovo tromjesečno izvješće o zaradi za Q2 objavljeno prošle sedmice, operativni profit je pao za 53%, uglavnom zbog pada cijena memorije, ovaj trend se nije promijenio, Samsung je rekao da je druga polovina ovogodišnje memorije Popis čipa će opadati, ali još je puno neizvjesnosti u vanjskom okruženju i teško je predvidjeti koliko brzo će inventar pasti.

U srpnju je cijena memorijskog ugovora ponovo pala za 10%, no cijena spota porasla je za 24%, no Samsung je rekao da li dugoročno poskupljenje cijena može utjecati na dugoročnu cijenu ugovora još je teško reći.

Budući da su cijene memorije i flash memorije pale za nekoliko kvartala, prihod proizvođača proizvođača čipova za pohranu naglo je opao. Micron i SK Hynix ranije su poduzeli mjere poput smanjenja proizvodnje kako bi utjecali na tržišnu ponudu i potražnju. Međutim, Samsung je u tom pogledu oprezan. Rukovoditelji kompanije rekli su da neće umjetno smanjiti proizvodnju, ali da će Samsungov proizvodnja čipova djelovati fleksibilno kako bi se na vrijeme reagovalo na promjene u ponudi i potražnji na tržištu.

Što se tiče logičkog čipa, Samsung je rekao da će 7nm EUV proizvodna linija tvrđave Hwaseong u Južnoj Koreji biti masovno proizvedena u prvoj polovici 2020. godine. Kompanija također planira izgraditi još 7nm postrojenje EUV za proširenje svojih 7nm kapaciteta. Na ovom polju, TSMC je već serijski proizveo 7nm proces više od jedne godine. Vrijeme je isteklo.