Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Naziv istraživanja: Očekuje se da će se ukupna vrijednost proizvodnje ljevaonice za svjetsku proizvodnju povećati za gotovo 30% godišnje, epidemija će se odraziti na Q2

Prema analizi istraživačko-razvojne agencije TrendForce's Topology Industrial Research Institute, industrija ljevaonica rezanja reznih listova u prvom tromjesečju nastavila je ubrizgavanje narudžbe i zalihe posljednjeg tromjesečja, a ukupna vrijednost proizvodnje procijenjena je za 2% u usporedbi s prethodnom četvrtina. Međutim, iz perspektive čitave godine, koja će imati koristi od nižeg osnovnog razdoblja u istom razdoblju prošle godine, očekuje se da se povećava za gotovo 30% godišnje. Međutim, nova kruna pneumonija pogodila je globalno tržište, zamah ekonomskog rasta je usporio, a postoje i varijable potražnje, koje mogu oslabiti buduću silu rasta.

Uz to, prva tri proizvođača u Q1 globalnoj zaradi od lifta i dalje su TSMC, Samsung i GF, što je u skladu s prošlogodišnjim Q4 rangom.


Izvještaj ističe da iako je prvo tromjesečje 2020 tradicionalna izvan sezone, procjene prihoda većine ljevaonica reznica su povećane, odražavajući očekivanja oporavak industrije poluvodiča 2020. godine, povećanu potražnju za ključnim kretanjima i nadopunu zaliha kupaca; Međutim, zbog utjecaja nove krunske pneumonije, narušavajući ustaljeni plan proizvodnje proizvođača lanca opskrbe, što će utjecati na industriju poluvodiča uzvodno. Trenutno je većina narudžbi ljevaonica reznica u 2020. godini normalna i neće utjecati na performanse poslovanja 2020. u Q1. Vrijeme usporavanja je neizvjesno, a negativni učinci izazvani utjecajem epidemije najvjerovatnije će odražavati rezultate prihoda za Q2 2020.