Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Renesas Electronics lansira RX23E-A MCU Starter Kit

24. ožujka Renesas Corporation, vodeći svjetski dobavljač rješenja za poluvodiče, najavio je pokretanje novog Renesas Solutions Starter Kit (RSSK) za inženjere koji koriste 32-bitne RX23E-A mikrokontrolere (MCU). MCU ima visoko precizan analogni prednji kraj u industriji (AFE). RX23E-ARSSK integrira optimizirani hardver, softver i alate koji se mogu koristiti za procjenu MCU-ovog ugrađenog visoko preciznog 24-bitnog delta-sigma (ΔΣ) A / D pretvarača. Čak i ako kupci nemaju profesionalno iskustvo u razvoju AFE-a, mogu precizno procijeniti analogne performanse nanovolt (nV) putem RSSK-a, smanjujući na taj način razvojno opterećenje i skraćujući vrijeme potrebno za lansiranje proizvoda.

"RX23E-A za industrijske IoT senzore je rješenje s jednim čipom koje integrira visoko precizni AFE i može postići tačnost manju od 0,1% bez kalibracije", rekao je DarylKhoo, potpredsjednik marketinga za Renesasovu platformu IoT Platform Business Unit . Novi paket rješenja pruža pogodan način za korisnike koji trebaju procijeniti i kalibrirati širok raspon senzora, smanjujući vrijeme potrebno za razvoj visoko precizne senzorske opreme. "

Od dizajniranja ploče za evaluaciju do razvoja softvera, evaluacija visoko preciznih analognih performansi zahtijeva snažnu analognu izradu i stručnost dizajna. Pored toga, kada se ne mogu ostvariti potrebne funkcije, uklanjanje pogrešaka i analiza bit će mnogo vremena, što otežava pravovremeno stavljanje proizvoda na tržište.

Nova tabla za procjenu RSSK osmišljena je da optimizira procjenu RX23E-AAFE. Točno može procijeniti karakteristike 24-bitnog ΔΣA / D pretvarača bez obzira na nivo korisnika analognog razvoja. Ploča za procjenu je opremljena priključnim blokovima za spajanje raznih senzora bez lemljenja. Opremljen je konektorom termoelementa (senzor temperature) i referentnim kompenzacijskim krugom spajanja potrebnim za mjerenje termoelementa. Korisnici mogu započeti s evaluacijom odmah pozivajući se na napomene o termoelementu i mjerenju težine (obje se mogu preuzeti s web stranice Renesas), čime se smanjuje vrijeme potrebno za razvoj IoT senzorskih uređaja.

Korisnici mogu ući i promijeniti različite postavke parametara AFE i A / D pretvarača putem alata za grafičko korisničko sučelje (GUI) i prikazati rezultate A / D pretvorbe u obliku grafikona i histograma, pojednostavljujući zadatke evaluacije sustava vezan za karakteristike simulacije. Uz pomoć GUI-ja korisnici mogu u stvarnom vremenu vidjeti rezultate pretvorbe u A / D konverziji, baš kao i pomoću osciloskopa.

Ploča za procjenu može se povezati i s emulatorom za razvoj korisničkih aplikacija. Putem USB veze, računari se mogu koristiti za procenu i razvoj softvera. Odbor za ocjenjivanje uključuje RS485 i CAN upravljačke programe IC-a, koji se široko koriste u industrijskoj opremi, a mogu se koristiti za razvoj aplikacija koje podržavaju standarde industrijske mreže.

O grupi proizvoda RX23E-A

RX23E-A grupa proizvoda je opremljena sa 32-bitnim MCU, podržava DSP / FPU, radna frekvencija je 32MHz, ugrađeni AFE koji može postići 0,1% tačnost mjerenja bez kalibracije. Integrirani ΔΣ A / D pretvarač ima maksimalnu efektivnu razlučivost od 23,6 bita, a jedan čip može ostvariti analogne performanse koje se mogu postići samo pomoću MCU-a, namjenskog A / D pretvarača ili visoko preciznog operativnog pojačala u prošlost. Grupa proizvoda RX23E-AMCU pokrenuta je u maju 2019. godine i široko se koristi u industrijskim aplikacijama za instrumente kao što su regulatori temperature, stanice za opterećenje i senzorski moduli za zatezanje.

O industrijskim senzorima

Renesas nudi nekoliko MCU-ova s ​​poboljšanim analognim funkcijama za različite senzorske sisteme. Grupa proizvoda RA2A1MCU temelji se na 32-bitnoj Arm jezgri; grupa proizvoda Renesas SynergyTMS1JAMCU ima napredne analogne funkcije i integrisane sigurnosne funkcije, što je idealno za industrijske IoT senzore male snage, troškovno osjetljive aplikacije. Renesas također nudi RL78 / I1E 16-bitnu MCU grupu proizvoda s integriranim 24-bitnim ΔΣA / D pretvaračima. Njegov kvadratni paket male veličine 4 mm idealan je za kompaktne senzore tlaka i kompaktne senzore protoka. Osim MCU-a, Renesas nudi i razne senzorske proizvode, uključujući senzore temperature i senzore protoka, te komunikacijske IC-e koji podržavaju standarde kao što su IO-Link, RS485 i AS-i. Ova sistemska rješenja senzora pomoći će ubrzavanju ugradnje industrijske opreme u IoT okvir.