Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Qualcomm izdaje Snapdragon Ride platformu: skalabilnu i prilagodljivu, utirući put autonomnoj vožnji

Qualcomm je uoči CES-a održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavljena nova Qualcomm Snapdragon RideTM platforma, proširivši široki automobilski portfelj kompanije. Platforma je jedno od najnaprednijih i skalabilnih otvorenih rješenja za autonomnu vožnju u automobilskoj industriji, uključujući Snapdragon RideTM sigurnosni sistem na čipu (SoC), Snapdragon RideTM sigurnosni ubrzivač i Snapdragon RideTM Autonomous Stack.


Snapdragon Ride može pružiti ekonomična i energetski efikasna kompletna rešenja na nivou sistema za složene potrebe autonomne vožnje i ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems). Snapdragon Ride kombinira jedinstveni SoC, akcelerator i autonomnu seriju softvera za vožnju kako bi proizvođačima automobila pružio skalabilno rješenje koje podržava tri segmenta autonomnih sustava vožnje: Inicijativa razine L1 / L2 Sigurna ADAS-za automobile s automatskim kočenjem u nuždi, prepoznavanjem prometnih znakova i trakom održavanje pomoći; LAS + nivo „Praktičnost“ ADAS - za autonomnu vožnju autocestama, podršku za samostalno parkiranje i automobile koji voze u gradskim prometnim okruženjima sa čestim parkiranjem; L4 / L5 nivo potpuno autonomne vožnje - za autonomnu vožnju, robotske taksije i robotsku logistiku u gradskim prometnim okruženjima.


Snapdragon Ride platforma je izgrađena na nizu različitih Snapdragon automobilskih SoC-a i akceleratora, a koristi skalabilne i modularne visoko-performne heterogene višejezgrene CPU-e, energetski učinkovite AI i računarske vizualne motore te vodeće GPU-ove vodeće u industriji. Na temelju različitih kombinacija SoC-a i akceleratora, platforma može uskladiti potrebe svakog segmenta autonomne vožnje i pružiti vodeću efikasnost hlađenja, od 30 uređaja klase TOPS za aplikacije na razini L1 / L2 do vožnje na razini L4 / L5, 130 Uređaj za potrošnju električne energije od preko 700 TOPS.


Stoga platforma može podržavati pasivni ili zračno hlađeni dizajn topline, čime se smanjuju troškovi, poboljšava pouzdanost, eliminira skupi sustav za hlađenje tekućinom, pojednostavljuje dizajn vozila i proširuje se opseg vožnje električnih vozila. Paleta SoC-a i akceleratora Snapdragon Ride dizajnirana je za funkcionalnu sigurnost ASIL-D (Level D integriteta u automobilskoj sigurnosti).

Snapdragon Ride isporučit će se proizvođačima automobila i dobavljačima Tier 1 radi pred-razvoja u prvoj polovici 2020. Očekuje se da će automobili opremljeni Snapdragon Ride ući u proizvodnju 2023. godine.

Nakul Duggal, stariji potpredsjednik upravljanja proizvodima u Qualcomm Technologies, Inc., rekao je: „U posljednjih nekoliko godina demonstrirali smo tehničku snagu kompanije u automobilskoj oblasti velikim razmještajem rješenja, to je gotovo sve vrste automobila. Sada sa srećom lansiramo prvu generaciju platforme Snapdragon Ride kao visoko skalabilno, otvoreno, potpuno prilagodljivo i visoko optimizovano rješenje za autonomno upravljanje potrošnjom električne energije, koje može zadovoljiti zahtjeve Nove specifikacije procjene automobila (NCAP) do autoceste autoputa na razini L2 + Za niz potreba robot taksija. "

Sigurnosna softverska i hardverska rješenja SoC i akceleratora

Qualcomm vjeruje da bi sljedeća inovacija u automobilskom sektoru trebala biti "praktičnost" ADAS-a na nivou L2 +, a regulatorni zahtjevi također pokreću hardversko rješenje u Snapdragon Ride platformi s jednog SoC za ADAS sisteme aktivne sigurnosti na visoko skalabilna Arhitektura se sastoji od više SoC-a i namjenskih autonomnih ubrzivača vožnje koji podržavaju potpuno autonomne sustave autonomne vožnje.

Qualcommova ADAS SoC porodica i porodica akceleratora koriste heterogeno računanje koje u potpunosti uzima u obzir potrebe aplikacije na početku dizajna. Koristeći Qualcomm Technologies sljedeću generaciju motora za umjetnu inteligenciju, spomenuti ADAS SoC i akceleratori mogu učinkovito upravljati velikim količinama podataka za sisteme u vozilu, uključujući ISP-ove za senzore kamere, poboljšane DSP-ove za senzorsku obradu signala, CPU-ove visokih performansi za planiranje i donošenje odluka, vrhunski GPU-i koji podržavaju vrhunsku vizualizaciju i inerzivno korisničko iskustvo, namjenski sigurnosni i sigurnosni podsistem preko SoC-a i autonomne akceleratore u vožnji.


Kroz autonomne akceleratore za vožnju, Qualcomm Technologies donosi energetski učinkovite računske mogućnosti za većinu automobila, a takve ekvivalentne funkcije trenutno nisu podržane od strane automobilske industrije, jer se visoka složenost i skupa termička rješenja ne mogu postići zbog strogih potreba za potrošnjom električne energije Popularizacija razmjera .

Pokreće Snapdragon Ride Autonomni Driver Stack Software

Novi softverski paket Qualcomm Technologies posvećen autonomnoj vožnji modularno je i skalabilno rješenje integrirano u Snapdragon Ride platformu, pomažući proizvođačima automobila veću sigurnost i udobnost u svakodnevnoj vožnji, poput automatske navigacije Humanoid autocestom, kao i nudi modularne opcije poput percepcija, pozicioniranje, fuzija senzora i planiranje ponašanja.

Integrirana automobilska platforma kompanije Qualcomm Technologies poboljšava liderstvo kompanija u oblastima obrade informacija u vozilu, audio-vizualnih informacija i međusobne povezanosti u automobilima, te potiče rast poslovanja. Ukupna vrijednost narudžbi u tim oblastima trenutno je preko 7 milijardi dolara.

Kao vodeći dobavljač informatičke obrade podataka u automobilu i automobilskih poluvodiča za povezivanje automobila, Qualcomm Technologies je pobijedio na informativnim AV i digitalnim projektima kokpita 19 vodećih 25 svjetskih proizvođača automobila. Trenutno su svi vodeći svjetski proizvođači automobila usvojili bogata automobilska rješenja Qualcomm Technologies za obradu informacija, audio i video zapisa te automobilska rješenja povezana u automobilu. Takođe rade s Qualcomm Technologies na isporuci sigurnih, pouzdanih i efikasnih vozila, uključujući Snapdragon Ride platformu. rešenje.

Chet Babla, potpredsjednik automobilskog poslovanja kompanije Arm Automotive i IoT, rekao je: "Integriranje najviših nivoa funkcionalnih sigurnosnih rješenja kritično je za veliku primjenu ADAS-a i autonomnu vožnju. Buduća putovanja zahtijevaju međuindustrijsku suradnju i radimo na tome s Qualcomm Technologies Radom zajedno i integriranje Armovih funkcionalnih sigurnosnih rješenja u Snapdragon Ride platformu je primjer poboljšanja autonomne sigurnosti u vožnji. "

John Koeter, stariji potpredsjednik odjela za marketing i strategiju intelektualnog vlasništva, Synopsys, rekao je: „Ulaganje Synopsys-a u prava intelektualnog vlasništva u Međunarodnoj organizaciji za standardizaciju ISO 26262 certifikata, Američkom udruženju za automobilsku elektroniku AEC Q100, a upravljanje kvalitetom pojednostavljuje razvoj sljedeće ADAS. Synopsys-ovo internetsko sučelje DesignWare® IP sučelja automobila, IP procesor ARC® i kombinacija platforme STAR Memory SystemTM i Snapdragon Ride pomažu Qualcomm Technologies u postizanju visoke razine funkcionalne sigurnosti i ubrzavaju certificiranje svojih SoC-ova. "

John Wall, stariji potpredsjednik i generalni direktor BlackBerry QNX-a, rekao je: "BlackBerry QNX je zadovoljan što partnerstvom s Qualcomm Technologies i Snapdragon Ride platformama. QNX® OS Security i QNX® Hypervisor Security pružaju sigurne, sigurne i pouzdane autonomne vozačke platforme. . Softverski temelj Qualcomm Technologies. Kako Qualcomm Technologies dalje proširuje izgled proizvoda na polju autonomne vožnje, isto tako se radujemo produbljivanju saradnje dviju strana i upućivanju u nove mogućnosti. "

Ritesh Tyagi, generalni direktor za automobilsko poslovanje, Infineon Silicijska dolina inovacijskog centra, rekao je: "Infineon je uvijek bio posvećen pružanju osnovne poluvodičke tehnologije kako bi automobili bili sigurniji, pametniji i ekološki prihvatljiviji. Naši mikrokontroleri AURIXTM integriraju povjerenje kompanije u računarsku stručnost temeljni modul u sigurnosno kritičnim automobilskim aplikacijama. Infineon i Qualcomm Technologies surađuju kako bi dizajnirali i pružili pouzdane, skalabilne i energetski učinkovite računalne sustave koji će pomoći vožnji visoko automatiziranih automobila na širem tržištu. Postići primjenu. "

„Izuzetno nam je drago što sarađujemo sa Qualcomm Technologies na razvoju AUTOSAR nove generacije koja može prilagoditi potrebama klijenta, integrišući EB korbos softver i Snapdragon Ride platformu. Naši proizvodi koji koriste Qualcomm Technologies tehnologiju omogućit će dobavljačima i proizvođačima automobila Tier 1 dovodite ADAS u proizvodnju automobila brže i efikasnije. "

"On Semiconductor sa zadovoljstvom integriše našu ADAS porodicu senzora u platformu Snapdragon Ride. Kroz blisku suradnju s Qualcomm Technologies, naši ADAS senzori mogu besprijekornu i robusnu interoperabilnost s procesorima i softverom Qualcomm Technologies, pomažući proizvođačima automobila i visokom nivou dobavljača da brzo i cijene -efikasno uvesti nova generacija rješenja.Osim toga, digitalni AV kokpiti i sustavi autonomne vožnje Uz to, fleksibilno dodavanje funkcija u vozilu kao što su nadzor vozača i nadzor u vozilu također će značajno ubrzati popularizaciju ovih novih značajki sigurnost i praktičnost. "


Prednosti Snapdragon Ride platforme

• Dokazan i integriran sigurnosni paket za podršku automobila koji podržava sigurni OS i hipervizor

• Sigurnosni okviri vodećih automobilskih kompanija, uključujući adaptivnu arhitekturu otvorenog sistema automobila (Adaptive)

AUTOSAR)

• Optimizirana i potpuna biblioteka osnovnih funkcija za računalni vid, obradu senzorskih signala i standardne računalne biblioteke

• AI alati za poboljšanje efikasnosti modela i optimizaciju radnog okruženja heterogenih računarskih jedinica

• Kompletan paket softvera za autonomnu vožnju za funkcije vožnje na magistrali, poput percepcije potrebne za vožnju autoputem

I funkcije planiranja

• Isplativo rešenje za pozicioniranje koje podržava Qualcomm® viziju poboljšanu precizno pozicioniranje

• Hardver i softver u okruženju za testiranje u petlji

• Alati za upravljanje podacima koji podržavaju inteligentno prikupljanje podataka i automatsko bilježenje