Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

LG je pokazao uspješno testiranje hidrogen fluorida proizvedenog u Koreji i počeo ga koristiti na proizvodnoj liniji.

Prema BusinessKorea, LG je pokazao da je završio testiranje visokočišćenog hidrogen fluorida proizvedenog u Koreji i počeo da ga primjenjuje u procesu proizvodnje. Ovo je mjesec dana ispred onoga što se prvobitno očekivalo.

Prema izvorima iz industrije, LG Display nedavno je završio završni test visokočišćenog fluorida vodonika koji je nabavila korejska kompanija i počeo ga koristiti na proizvodnoj liniji. Prema izvještaju o ispitivanju, samostalno proizveden fluorovodik udovoljava zahtjevima proizvodnje i troškova. Prema izvještajima, LG je pokazao da se korejski fluorid vodika primjenjuje na vodeće proizvodne linije panela poput organskih dioda (OLED).

Pored toga, očekuje se da će Samsung Display završiti test visokočišćenog hidrogen fluorida u Koreji u septembru. Trenutno nisu uočena nijedna kritična pitanja u testu, a lokalni će proizvodi vjerovatno biti korišteni za masovnu proizvodnju odmah nakon završnog testa. Prije toga, Samsung je pokazao upotrebu fluorovodika od japanskih i korejskih kompanija za proizvodnju materijala.

Za razliku od proizvodnih linija za poluvodiče koji koriste postupke s nanosima, za proizvodnju zaslona nije potreban ultra-fluorid čistoće čistoće čistoće od 99,9999999999%. Vodonik fluorid prvenstveno se koristi za vlažno jetkanje za uklanjanje neispravnih premaza te za čišćenje i uklanjanje organskih materijala i oksida na površini ploče zaslona.

„LG Display je 24. avgusta rekao da će trebati neko vreme da se testira domaći fluorid vodonika, ali on će biti završen brže nego što se očekivalo.“ Jedan zvaničnik industrije rekao je, „ovaj test će LG-jevu zavisnost od japanskog fluorida u vodi znatno smanjiti, ali osiguravanje opskrbe fluorovodikom ultra visoke čistoće i dalje je problem. "