Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Kompanija Kunshan ugasila se u Kini, Samsung je takođe najavio povlačenje iz HDI poslovanja nakon LG-a

Prema pisanju Korea Central Daily-a, Samsung Electric objavio je upravni odbor 12. decembra da će likvidirati Kunshan, Kinu, i službeno se povući iz poslovanja matične ploče smartfona (HDI).

Podrazumijeva se da je Kunshan Samsung Electric registriran i osnovan 2009. U junu 2010. službeno je pokrenuo HDI masovnu proizvodnju i postao glavna proizvodna baza Samsung Electric HDI.

Od oktobra ove godine, Samsung je HDI opremu prebacio iz tvornice Busan u Vijetnam. Nakon dolaska u Vijetnam, proizvodi samo proizvode povezane s prodajom, i postepeno smanjuje sve do izlaska.

Neki analitičari smatraju da je razlog zbog kojeg se Samsung Electric odlučio povući iz HDI poslovanja zbog toga što su kineski proizvođači izgubili konkurentsku prednost zbog svojih strategija niskih cijena, a njihova profitabilnost i dalje opada. Kunshan Samsung Electric pretrpio je gubitke pet godina, čineći čitav HDI posao neisplativim.

LG Innotek upravo je prošlog mjeseca objavio odluku o prekidu HDI poslovanja, zbog pada potražnje za proizvodima s dodanom vrijednošću s mobilnih uređaja i pojačane konkurencije. Nakon povlačenja, neki resursi su prebačeni u posao s poluvodičima.

Samsung Electric se nakon izlaska iz HDI-ja namjerava fokusirati na poluvodičke ambalaže i ambalažu s tiskanim krugovima (RF / PCB) kako bi poboljšao profitabilnost osnovnog poslovanja.