Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

U tijeku s ključnim ishodima TSMC-a! Lee, Jae Yong ponovno potvrđuje svjetsku viziju broj jedan za logičke čipove

Juče (20), potpredsjednik Samsung Electronics Lee Jae Yong pregledao je prvu proizvodnu liniju vafla V1 kompanije koja se temelji na tehnologiji ekstremne ultraljubičaste litografije (EUV). U tom je razdoblju Lee, Jae Yong ponovo dao do znanja da će Samsung Electronics do 2030. godine postati svjetski broj jedan na polju logičkih čipova.

Prema BusinessKorea, Samsung Electronics naglasio je da je Lee Jae Yong (Lee, Jae Yong) imao terenski sastanak sa predsjednikom poslovne jedinice DS nakon što je jučer obišao proizvodnu liniju EUV-a fabrike. Samsungov odjel za rješenja uređaja (DS) uključuje dvije važne linije proizvoda, poluvodiče i zaslone. Čini se da sastanak također pokazuje Leeja, Jae Yonga odlučnost.

Podrazumijeva se da je linija za proizvodnju V1 započela u februaru 2018. s ulaganjem od oko 6 milijardi američkih dolara. Ako se čitav niz u budućnosti dovrši, očekuje se da će ukupna investicija dostići 20 bilijuna osvojenih.

"V1 uključuje Ultra violet i Victory", rekao je izvršni direktor kompanije Samsung Electronics. "Planiramo uložiti dodatne investicije u liniju V1 na temelju budućih tržišnih uvjeta."

Istovremeno, Samsung Electronics presudio je da je za praćenje TSMC-a ključno savladavanje EUV procesa. Budući da se na polumjeru ugravira poluvodički krug korištenjem izvora kratkog talasa ultraljubičastog svjetla, u usporedbi s metodom ArF, napredni postupak može proizvesti sitnije krugove. Pogodan je za ultrafine procese ispod 10 nanometara i koristi se za pripremu visokoprofitacijskih poluvodiča visokih performansi. Bitno.

Na proizvodnoj liniji V1 tvrtke Samsung Electronics, osim 7-nanometarskih čipova, proizvodit će se i 5-nm i 3-nm poluvodiči. Navodi se da će 7-nanometrijski proizvodi koji će se masovno proizvoditi od početka februara, kupcima širom svijeta isporučivati ​​u martu.

Lee Jae Yong takođe je tog dana rekao zaposlenima: "Prošle godine smo zasijali sjeme cilja da postanemo lider sistemskog poluvodiča, a danas smo prvi koji smo postigli taj cilj."