Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

JDI: Kineski fond potvrdio je pomoć za 80 milijardi jena. Obje strane su zvanično potpisale

Prema izvještajima stranih medija, japanska kompanija za prikaz kompanije JDI (Japan Display Inc., koja se naziva JDI) nedavno je rekla da je potpisala formalni ugovor o suradnji za primanje najviše 80 milijardi jena (oko 5,3 milijarde juana) financijske pomoći od kineske sredstva.

Kako je potpisivanje bilo kasnije nego što se očekivalo, datum službenog sastanka EGM-a za odobravanje tog pitanja promijenjen je iz 29. augusta u 27. rujna.

Prije toga, JDI je od kupca primio investiciju u iznosu od 100 milijuna dolara. Strani mediji su naveli da je ovaj kupac Apple. U posljednjoj fiskalnoj godini koja se završava u martu Apple je iznosio 60,6% prikaznog prihoda Japana.

Konsolidirani financijski izvještaj JDI2018 (na dan 31. ožujka 2019.) pokazuje da je konačni dobitak i gubitak iznosio 109,4 milijarde jena (oko 6,85 milijardi juana), što je gubitak pet uzastopnih godina.

JDI se suočava s teškim radnim okruženjem jer se proizvođači pametnih telefona okreću organskim diodama (OLED) panelima i povećanim kapacitetima proizvođača LCD zaslona u kontinentalnoj Kini. JDI je propustio mnoge Apple narudžbe zbog sporog prelaska na OLED panele. JDI se nada dobivanju vanjske investicije i planira uložiti sredstva u japanske domaće tvornice kako bi proširili svoj proizvodni kapacitet OLED panela.

TFT-LCD, AMOLED i nove tehnologije prikazivanja, uključujući fleksibilne prikaze, a sve to su poluvodičke tehnologije, mogu se zajedno nazvati prikazi poluvodiča. Poluprovodnički prikaz može se definirati kao opći izraz za tehnologiju prikazivanja u kojoj je svaka minimalna jedinica za prikaz neovisno kontrolirana poluvodičkim uređajem.