Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Kaže se da je Ziguang Storage ukinuo tim NAND-a, te se fokusirao na izgradnju DRAM-a?

Istovremeno kada je Ziguang Zhanrui bio izložen i dobio veliku injekciju fonda od 2,25 milijardi juana, Jiwei je saznao da je Ziguang Storage, podružnica Ziguang Group-a, ukinuo tim NAND-a. Trenutno zaposleni čekaju da druge podružnice Ziguang Grupe odaberu ili pronađu nova radna mjesta. .

"Primio sam poziv potpredsjednika Grupe prošlog vikenda i obavijestio sve da će šangajski tim biti raspušten. Svi će životopisi biti poslani u Changcun, kao i neke relevantne kompanije koje je odabrao Ziguang, uključujući Ziguang Zhanrui, Hongmao itd. Hongmao je kompanija za pakiranje i testiranje koja podržava Changchun. "Izvor upoznat sa Ziguang Shanghai rekao je za Jiwei.com:" Trenutno većina zaposlenih čeka da Changchun odabere ljude. On je radio na svoj način i nije razgovarao o naknadi . "

Osoba je također rekla da je ovaj tim oduvijek želio biti NAND Flash modul i tržište, te je gubio novac. Sada su srodna radna mjesta ukinuta, a nisu izvršena u budućnosti. Fokus Ziguang Storage također će biti na DRAM-u.

Druga osoba bliska Ziguangu rekla je da u trgovini Ziguang ima oko 200 ~ 300 ljudi. Glavni osoblje je u Pekingu, Xi'anu i Suzhouu, a Šangaj ima samo mali broj zaposlenih.

Prema javnim informacijama, Ziguang Storage Technology Co., Ltd. pridruženo je Ziguang Grupi, fokusirajući se na proizvode i rješenja za skladištenje. Njegovo poslovanje uključuje dizajn proizvoda, razvoj proizvoda, upravljanje outsourcingom proizvodnje i prodaju proizvoda. Nakon uspostave, pored izgleda pakiranja i testiranja čipova za Ziguang Hongmao i Ziguang Lite proizvođača SSD-a, u suradnji s proizvođačima uzvodnog i nizvodnog toka, poput Qunlian-a, temeljenog na skladištu rijeke Yangtze i skladišnih spremnika partnera Ziguang, Storage postepeno ugrađen dizajn kontrolera. , Kompletan i otvoren ekosistem industrije skladištenja za razvoj proizvoda sistema, testiranje ambalaže na česticama, proizvodnja, marketing i servis SSD modula.

Osoba bliska Ziguang-u rekla je da bi otpuštanje trebalo uključiti pomoćni tim NAND-ovih vaflišta, uglavnom u Pekingu i Suzhouu, te mali dio u Šangaju. Prije se uglavnom proizvodila NAND-ova rezina kako bi se proizvodi prodavali. "Ziguang Storage će preuzeti sve funkcije prodaje na dugom skladištu, razvoj proizvoda i druge funkcije. Ali usta su mu bila mala i kasnije je izostavljeno. Nije zarađivanje bilo faktor. Tim je prešao sa DRAM-a na Prije NAND, a tehnologija i tržište su novakinje. To je ujedno i razlog za ne odrastanje. "

U odgovoru tvrtke Ziguang Storage, odgovorili su da je s ciljem realizacije cjelokupne strategije skladištenja Ziguang Grupe, optimiziranja portfelja proizvoda i pružanja boljim tehničkim uslugama kupcima, Ziguang Storage preusmjerio povezane tvrtke i komprimirao neke NAND linije proizvoda. Skladištenje 3D NAND stalno se masovno proizvodi, a srodne tvrtke postepeno će se prebacivati ​​na skladište rijeke Yangtze. Ujedno su poboljšane i neke DRAM linije proizvoda.

Changjiang Storage je za Jiwei rekao da je 3D NAND jezgro proizvodne industrije IC-a. Da bi se tržište što prije razvilo, Yangtze Storage se fokusirao na izradu čipsa. Ziguang Storage bio je odgovoran za pomoćne module i tržište, što je pomoglo Ziguang-u da otvori cijeli industrijski lanac. Trenutno, čips Yangtze River Storage ušao je u brojne proizvode kupaca, a performanse i kvaliteta dostigli su zahtjeve kupaca. Rezultat je daleko od zadovoljavanja potreba kupaca. U ovoj fazi kapacitet se aktivno poboljšava.