Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Nezavisno istraživanje i razvoj! NanyaTech 10nm DRAM tehnologija napokon ima novi iskorak

Prema tajvanskim United Daily News-u, Li Peiying, generalni direktor ogranka Južne Azije, objavio je 10. da je završio neovisno istraživanje i razvoj 10-nanometarske DRAM tehnologije i da će pokusiti proizvodnju u drugoj polovini ove godine.

Navodi se da globalnim DRAM memorijskim čipovima uglavnom upravljaju Samsung, SK Hynix i Micron. Njihov udio je preko 95%. Ključni razlog je što ova tri tehnološka patenta čine veoma visok prag. Drugim kompanijama je teško probiti se. .

Južna Azija poslovnica sada se fokusira na 20nm tehnologiji, a izvor tehnologije je Micron. Uvođenjem Nanyinog 10-nanometrskog procesa u neovisnu tehnologiju, to znači da se u budućnosti više neće osloniti na Micronovo odobrenje, a svaki proizvod razvija sama kompanija. Troškovi su uveliko smanjeni.

Li Peiying je rekao da je Nanyake uspješno razvio novu tehnologiju proizvodnje memorije za 10nm DRAM, što je omogućilo održivo skupljanje DRAM proizvoda najmanje tri ere. Prva generacija 10nm olovnih proizvoda, 8Gb DDR4, LPDDR4 i DDR5, bit će izgrađena na neovisnim procesnim tehnologijama i tehnološkim platformama proizvoda, a počet će s probnom proizvodnjom proizvoda nakon druge polovice 2020. godine.

Druga generacija 10-nanometrijske procesne tehnologije započela je istraživanje i razvoj, a probna proizvodnja se očekuje uvođenje do 2022. Tehnologija procesa treće generacije 10 nanometara razvijat će se u budućnosti. Naglasio je da će se nakon ulaska u proces od 10 nanometara, Nanya usredotočiti na samorazvijenu tehnologiju, smanjiti troškove licenciranja i uvelike poboljšati efikasnost.

U skladu s razvojem procesa od 10 nanometara, kapitalni rashod Nanye bit će veći od 5,5 milijardi juana prošle godine. Li Peiying je rekao da će, pored poboljšanja troškova, Nanyin uspješan nezavisni razvoj procesne tehnologije od 10 nanometara pomoći da se shvate razvojne mogućnosti i tehnološki napredak ka novim proizvodima visoke gustoće.