Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Dovršena je druga podružnica podružnice Globalwafers za Koreju, pojavio se južnokorejski predsjednik Moon Jae-in

Kompanija MMC Korea Company (MKC), podružnica kompanije Global Wafers, silikonske fabrike vaflika, održala je svoju drugu ceremoniju dovršetka postrojenja u gradu Tianan u Južnoj Koreji. Predsjedavajući Xu Xiulan rekao je da je MKC broj 2 nova prekretnica u tehnologiji i operativnom rastu kompanije GlobalWafers, koja stabilno može pružiti napredne specifikacije. Vafli pomažu kompaniji u poslovanju. Na mjestu događaja se pojavio i južnokorejski predsjednik Moon Jae-in.

Xu Xiulan rekao je da bi drugi pogon mogao biti završen na vrijeme ove godine, a sve od snažne podrške korejske vlade i blagoslova poverenja kupaca. Ubuduće će se novo postrojenje usredotočiti na visoko automatiziranu 12-inčnu izradu vafla sa mjesečnim kapacitetom od oko 176 000 rezina.

Pored Moon Jae-ina, na mjestu događanja prisutni su vladini dužnosnici, parlamentarci i šefovi lokalne uprave za trgovinu, industriju, energetiku, nauku, informatičku i komunikacijsku tehnologiju i druga odjeljenja. Razume se da je Moon Jae-in posjetio MKC fab i održao govor na ceremoniji. Akcijom i međusobnim svjedočenjem završetka druge tvornice GlobalWafers Korea MKC, Xu Xiulan mu se posebno zahvalio i izrazio svoju slavu.

GlobalWafers Grupa je globalno distribuirana. MKC je stopostotna investicijska podružnica GlobalWafers-a i vrlo važno središte istraživanja i razvoja i proizvodnje u sjeveroistočnoj Aziji. U proteklih 30 godina MKC se kontinuirano fokusirao na proizvodnju i prodaju visokokvalitetnih 8-inčnih, naprednih 12-inčnih ploča i uspostavio dugoročne stabilne veze sa glavnim međunarodnim kupcima.

Prema GlobalWafers-u, MKC II je najnaprednija pametna tvornica koja opskrbljuje kupce stabilnim kvalitetom i količinom silikonskih čipsa kroz modernu automatiziranu proizvodnju. Tvornica zadovoljava potrebe sadašnjih strateških partnera, istodobno zadovoljavajući potencijalne narudžbe napredne tehnologije. Pomoći će GlobalWaferima da daju značajniji doprinos i operativnu kinetičku energiju.