Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Bivši iPhone inženjer: Apple je zaprijetio da neće zaposliti Apple-ove inženjere, ali želi da kopa ljude iz Nuvije

Prema Macrumorsima, bivši dizajner iPhone-ovih čipova Gerard Williams III pokrenuo je novu kompaniju nazvanu Nuvia s drugim Appleovim programerima nakon što je napustio Apple u februaru 2019. Williams je nakon toga Apple tužio zbog kršenja ugovora.

Podrazumijeva se da je Apple prvi put tužio Williamsa u augustu 2019., tvrdeći da ga je ugovor s Appleom spriječio da se uključi u poslovne aktivnosti izravno vezane za Appleovo poslovanje.

Nedavno je Williams još jednom izjavio da Apple zapravo kopa ljude unutar Nuvije.

Prema sudskim dokumentima koje je Nuviji AppleInsider dostavio, Apple je pokrenuo vlastitu antikonkurentsku kampanju. Kazao je da je Apple zaprijetio Nuviji da neće zaposliti Apple-ove inženjere, ali da je kasnije želio osloboditi suosnivača Nuvije Johna Bruna.

Nije jasno hoće li se slučaj suditi. Navodi se da je sudac odbio Appleov zahtjev za kaznenu odštetu jer nisu uspjeli dokazati kako je Williamsova nevjera nanijela kompaniji.

Podrazumijeva se da Gerard Williams III ima veliko iskustvo u razvoju procesora. Prije nego što se pridružio Appleu, radio je za ARM 12 godina. Nakon što se pridružio Appleu, postupno je počeo biti odgovoran za dizajn čitave A serije SoC arhitekture od inženjera procesorske jezgre, što pokazuje da se njegova odgovornost također povećava. A njegov najveći doprinos je dizajn procesorske jezgre u A7, prvom 64-bitnom računanju na mobilnim uređajima.