Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

DRAM cijene skoče! Povećan za gotovo 20% od januara

Prema navodima Jibang Technology, spot cijena 8Gb DDR4 standardnog DRAM-a porasla je na oko 3,5 USD koji je od siječnja porastao za više od 10%; spot cijena 4Gb DDR4 standardnog DRAM-a porasla je na više od 2 USD, a porast je dostigao oko 17% od siječnja.



Zbog nedostatka ponude na spot tržištu, industrija očekuje da će cijene i dalje rasti prije kineske lunarne nove godine, a povećanje promptnih cijena dovest će do povećanja ugovornih cijena, što će očito pomoći fabričkim prihodima DRAM-a i profit.

Podrazumijeva se da je u prosincu prošle godine cijena DRAM-a prestala padati i oporavljati, uglavnom zbog pada nivoa zaliha terminalnih ODM / OEM tvornica, tvornica mobilnih telefona i tvornica sistema. I cijena ugovora prestala je padati.

Od 2020. godine kupci na DRAM tržištu nastavili su kupovinu radi izrade zaliha, a strana ponude nije dodala nove kapacitete u posljednjih godinu dana. Pored toga, nosivost DRAM-ovih terminalnih uređaja značajno se povećala za više od 50%, gurajući spot cijene i nastavljajući rasti. .

Pored toga, DRAMeXchange procjenjuje da će se ugovorne cijene poslužiteljskog DRAM-a i nišnog DRAM-a u prvom tromjesečju povećati za manje od 5% u odnosu na prethodno tromjesečje, dok se za ugovorne cijene DRAM-a očekuje porast između 5-10%. Standardni i mobilni DRAM Za očekivati ​​je da ostaje ravnomjeran.