Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple želi kontrolirati troškove? Guo Mingyu: Nova upotreba iPhone 5G PA može biti manja od očekivane

Posljednje izvješće o istraživanju koje je jučer objavio Tianfeng International analitičar Mingming Guo (13) ukazalo je da bi potražnja za 5G PA čipovima za novim iPhoneom u drugoj polovici 2020. godine mogla biti manja od očekivane.

Izvještaj je smanjio količinu 5G PA čipova koji se koriste u svakom 5G iPhoneu. Iz prethodne procjene, šest je značajno smanjeno na jedan ili dva. U svom izvješću iz lipnja 2019. godine, Guo Mingdi je predvidio da će Apple dodati 5 5G PA čipova 5G iPhone 5G iPhone lansiran u drugoj polovici 2020. godine, uključujući dva po n41, n77 i n79.

Međutim, najnovije istraživanje pokazuje da se n41 više ne koristi zbog integracije sa 4G srednje visoke frekvencije PA i 2x2 uzlazna linija se otkazuje. Stoga se očekuje da će svaki 5G iPhone u drugoj polovici 2020. godine koristiti 1 ili 2 5G PA čipove, što bi trebalo biti jedan za svaki n77 i n79. , Ili su n77 i n79 integrirani u jedno.

Pored toga, Qorvo i Skyworks zamijenit će Broadcom kao iPhone 5G PA dobavljač, a Broadcom će se fokusirati samo na opskrbu n41 srednjih i visokih frekvencija PA-a (Broadcom je gotovo jedini dobavljač iPhonea serije 11 srednje i visoke frekvencije PA). Vrijedno je napomenuti da je zbog povlačenja Broadcoma iz isporuke iPhone 5G PA stabilno poslovanje iPhone 5G PA niže od očekivanog i suočeno je s rizikom pada s kineskog tržišta mobilnih telefona. Iako promatra stabilni dugoročni trend, dugoročno i kratko stanje kompanije nije poznato.

Lanac opskrbe navodi da je Appleovo prilagođavanje 5G PA-a posljedica pretjerane potražnje za iPhoneom 12 kako bi se smanjio pritisak na opskrbu komponentama, a drugi je za kontrolu troškova komponenata.