Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Appleova sledeća vojska naređuje da se ukupna mobilizacija Hon Haija Indija priprema za proizvodnju najnovijih modela iPhonea

Budući da se trgovinski rat i dalje slijedi u mrtvoj točki, razumije se da Apple zahtijeva od fabrike Hon Hai India da u potpunosti nadogradi svoj proizvodni kapacitet uključujući tehnologiju i kapacitet. Tim Hon Hai Indije čak je s indijskim zaposlenima otišao na proizvodnu liniju iPhonea na kopnu kako bi obučio i stigao do Appleovog zahtjeva.

Proizvodna linija iPhone-a Hon Hai u Indiji službeno je pokrenuta u augustu ove godine. Međutim, s obzirom da Apple-ove izvozne preferencijalne tarife s indijskom vladom još nisu dovršene, proizvodnom linijom Hon Hai-a za Indiju iPhone i dalje će dominirati domaća prodaja u Indiji, sa godišnjim kapacitetom proizvodnje. Samo oko milion jedinica.

Međutim, nakon više od dva mjeseca, podrazumijeva se da iako izvozne preferencijalne tarife za Apple još uvijek nisu postigle sporazum s indijskom vladom, Apple je odlučio zahtijevati od Hon Hai-a da sveobuhvatno poboljša tehničku razinu indijske proizvodne linije. Nakon što se postigne dogovor o izvoznim preferencijalnim tarifama, moći ćete podržati izvoz iPhonea.

Stručnjaci u industriji istaknuli su da je Hon Hai Planning, obučavanje prve serije indijskih zaposlenika u instruktora za sjeme, trenutno najbrže razmjere od oko 1.000 ljudi, direktna isporuka treningu za proizvodnu liniju iPhonea kopnene tvornice, kratki put Najbrži put da bi se postigli rezultati.

Pored proizvodnog osoblja na širokoj razini, otišli su čak i na kopno na trening. Čak je i indijski tim u sjedištu Hon Hai-ja također osobno pratio indijske zaposlenike i sudjelovao u obuci za internatširanje proizvodne linije iPhonea u glavnoj tvornici. Vreme je bilo otprilike 10 dana do pola meseca. Dugo. Takve neobične radnje navele su i spoljni svijet da pomisli kako je Appleov pokušaj ubrzanja Indije pokušao samorazumljivo.

Što se tiče vanjskog svijeta, kakve modele iPhone-a Apple želi proizvesti u Indiji, rekao je izvor, trenutno proizvodi iPhone X, jer je ovo Appleov prvi model koji koristi OLED ploče, iako iza iPhonea dvije dvije generacije, međutim, za Indijsko tržište, i dalje su relativno high-end modeli, i lako ga je pratiti.

Kako su indijski zaposlenici prošli obuku, podrazumijeva se da je Apple čak snažno zahtijevao da se pokrene Hon Hai, iPhone 12 (probno ime) koji će biti predstavljen sljedeće godine, te pristupačna verzija iPhonea SE2, koji se mora proizvesti u Indiji, kada Hon Hai Indijska proizvodna linija Fokus će biti na tome kako omogućiti indijskim instruktorima za sjeme da obuku novu krv kako bi efikasno povećali kapacitet.