Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Nabava Matsushita poluvodiča, New Tang Jiao Youjun: Jedna od sinergija u bateriji

Fabrika mikrokontrolera (MCU) Nuvoton održala je vanredni sastanak dioničara 6.. Kao odgovor na stopostotnu akviziciju Japanskog poslovanja vezanog za poluprovodnike Matsushita (PSCS), direktor Nuvotona i predsjedavajući Winbond Electronics Jiao Youjun izjavio je da u budućnosti, osim postojeće tehnologije proizvoda, može pomoći i Nuvotonu u razvoju baterijskog proizvoda linije, što se vjeruje kao veliki operativni zamah.

"Sunce postoji samo tokom dana, a vjetar ne duva uvijek, ali sada je svemu potrebna struja." Jiao Youjun ukazao je na važnost baterija u budućim aplikacijama kao što su 5G, AI i automobili s vlastitim vozilom. U trećem tromjesečju ove godine, Panasonicov globalni tržišni udio akumulatora za električna vozila iznosi oko 24,6%, a drugi je najveći proizvođač na svijetu. Jiao Youjun rekao je da Panasonic ima prilično cjelovito znanje o baterijskom sistemu, uključujući podatke o kupcima kao što su tehnologija, lanac dobavljača i strana primjene. Ovo je jedna od sinergija spajanja i akvizicija koje očekuje.

Otkrio nam je da su NTT i Panasonic bili u vezi oko pola godine. Obje strane imaju sličnu poslovnu filozofiju i vrijednosti. Takođe imaju i 6-inčne platnene rezine. Imaju i MCU opšte namjene, sigurnost u oblaku i pametne kućne tehnologije. Stoga će u budućnosti imati postojeće proizvode u NTD-u. Na mreži će biti i multiplikatorski efekti, a tržište aplikacija će se dodatno proširiti.

Dodao je da PSCS inženjeri imaju dugogodišnje iskustvo u istraživanju i razvoju. Nakon dovršetka akvizicije u budućnosti neće biti problema sa prilagodbom radne snage. Trenutno razmišljaju samo o tome kako da inženjere u potpunosti shvate vrijednost. PSCS-ovo 6-inčno postrojenje ima tehnologiju silicijuma (Si) i galijum-nitrida (GaN). Hoće li ući na tržište složenih poluvodiča? Jiao Youjun konzervativno je istakao da će se ovaj posao zadržati.

Međutim, PSCS je prošle godine imao operativni gubitak od 23,5 milijardi jena. Jiao Youjun rekao je da će se, ukoliko se Panasonicov trenutni financijski izvještaj koristi za procjenu tržišnih izgleda, iskriviti. Iako će akvizicija zaista utjecati na dobit Nuvotona, ako je brzina promjene dovoljno brza, utjecaj će biti ograničen. Možda se mogu vratiti dve godine.

Kako bi obogatio operativni kapital, Nuvoton je raspravljao i u slučaju vanrednog dioničara o pitanju povećanja novčanog kapitala za izdavanje redovnih dionica za sudjelovanje u izdavanju inozemnih depozitskih primitaka. Broj izdatih dionica ograničen je na 150 miliona dionica.