Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

ADAS pokreće milimetarski radarski bum, a budući visokokvalitetni autonomni pokretački slikovni radar visoke rezolucije može postati glavni junak



U posljednje dvije godine, potražnja za komercijalnim vozilima za sastavljanjem i prodorom ADAS-a i dalje raste. Istovremeno su mnoge zemlje sukcesivno usvojile sistem automatskog kočenja u slučaju nužde (AEB) kao standardnu ​​opremu vozila, zbog čega je tržište radara milimetarskog vala naglo raslo.

U usporedbi s optičkim tehnologijama kao što su 3D ToF i vizualno snimanje, milimetarski radar ima duži domet i jaču penetraciju. Ima određene prednosti u srednjoj i dugoj daljini i identifikaciji pokretnih objekata, a broj instalacija u istoj aplikaciji relativno je mali. Poboljšani milimetarski val može biti pogodan za širok raspon aplikacija za prepoznavanje u više točaka.

Snažni potencijal za razvoj tržišta prirodno privlači mnoge dobavljače auto dijelova i proizvođače čipova da se nadmeću za visoko mjesto. Kao div u području senzorskih čipova, kako se TI ističe?

Prema TI-evom Micronetu, TI-ovi visoko učinkovite performanse RFCMOS MMIC čipovi (AWR2243, AWR1243) i rješenja s jednim čipom (AWR1843, AWR1642) pružaju najistaknutiju kombinaciju izlazne snage i kontrolu faze i buke na tržištu, a istovremeno imaju najnapredniji digitalni funkcijski modul ostvaruje brzu i fleksibilnu konfiguraciju chirpsa i ugrađeni nadzor FuSa, te ne zahtijeva pretjerano sudjelovanje i opterećenje glavnog upravljačkog čipa za ispunjavanje ovih zadataka.

Sve više i više scenarija aplikacije zahtijevaju milimetarske senzore ne samo da imaju sposobnost percepcije, već i donose presude u stvarnom vremenu na lokalnoj strani, a pritom izbjegavaju smetnje, što postavlja nove zahtjeve i izazove trenutnom tržištu milimetarskih vala. TI je izjavio da TI milimetarski senzori podržavaju 60Ghz frekvencijski opseg i 77Ghz frekvencijski opseg. Trenutno se proizvodi frekventnog opsega 60 Ghz uglavnom koriste u industrijskim frekvencijskim pojasevima i automobilskim aplikacijama za otkrivanje unutrašnjosti, poput detekcije članova i vožnje u pilotskoj kabini. Otkrivanje znakova. Pojas frekvencije 60Ghz unutar aplikacije za otkrivanje kabine vozila neće ometati radarski signal vozila 77Ghz.

TI radarski čip ima ugrađeni HWA modul, a FFT motor u HWA2.0 modulu ima funkciju prethodne obrade signala za otkrivanje lokacije izvora smetnje i slabljenje utjecaja smetnji, čineći dva radara u radu isti frekvencijski pojas u isto vrijeme. Neće izazvati ozbiljne preslušavanja signala jedni s drugima i uticati na performanse.

Evolucija od ADAS-a do autonomne vožnje na visokom nivou potaknula je rast tržišta radara za slikovne milimetre. Međutim, trenutna industrija još je u fazi popularizacije ADAS-a. Koje će izazove dolaziti autonomna vožnja visokog nivoa na tržište radarskog milimetarskog vala u budućnosti?

TI je također izjavio da za veće razine zahtjeva za autonomnom vožnjom, radar za snimanje visoke rezolucije zahtijeva i sposobnost otkrivanja ciljeva dugog dometa i visoku kutnu rezoluciju. Na primjer, sustav mora biti u mogućnosti razlikovati udaljenosti od 250 metara Dva mala automobila koja putuju istim smjerom i istom brzinom u susjednim trakama, što zahtijeva da sustav ima mogućnost otkrivanja cilja manju od 1 stupnja kutne razlučivosti; u drugom primjeru sustav mora biti u mogućnosti prepoznati parking ispod mosta udaljenog 200 metara ili automobil u tunelu, koji zahtijeva da sustav ima kutnu rezoluciju manju od 1 stupnja u okomitom smjeru. Ti su izazovi potrebni radari visoke rezolucije.

Gledajući unaprijed, TI vjeruje da će radar i slijed visoke rezolucije koegzistirati na tržištu i međusobno se nadopunjavati. Za tržište autonomne vožnje niske razine (razina 0-3) s visokim zahtjevima za niskim troškovima, primjena radarskog i milimetarskog radara i sustava kamera biće češća, jer je isplativost sustava veća.